Kiegészítők

Ajtók

Hamarosan...

Ti tudtátok, hogy a Német Classen cég volt az úttörője a digitális nyomtatás kifejlesztésének?

A CLASSEN Úttörő Szerepe a Digitális Nyomtatás Kifejlesztésében

A laminált padlógyártás világa az elmúlt években óriási változásokon ment keresztül, és a technológiai fejlődés egyik meghatározó pillére a digitális nyomtatás bevezetése. Ebben a forradalmi újításban a CLASSEN Csoport élen jár, hiszen már a kezdetekben felismerte a digitális nyomtatásban rejlő lehetőségeket, és úttörő szerepet vállalt a technológia fejlesztésében. De miért döntött a CLASSEN úgy, hogy ezen az úton halad tovább, és hogyan sikerült a laminált padlógyártást forradalmasítania?

A Digitális Nyomtatás Szárnypróbálgatásai

2012-ben a digitális nyomtatás technológiája még gyerekcipőben járt, különösen a padlóburkolatok világában. A CLASSEN azonban felismerte, hogy a technológia lehetőséget nyújt a rugalmasabb, ügyfélközpontú gyártásra. Az analóg nyomtatási technikával szemben, ahol a dekorokat külső beszállítóktól vásárolták, a digitális nyomtatás lehetőséget teremtett a saját minták gyártására, kisebb tételben és gyorsabb válaszidővel. Ezzel nemcsak a raktározási költségeket lehetett csökkenteni, hanem az egyedi, exkluzív dizájnok iránti igényekre is azonnal reagálni tudtak.

A projekt Daniel Schwoch és Daniel Roesner vezetésével indult el, akik a technológia bevezetésének minden lépését felügyelték. Az első kérdés természetesen az volt, hogy képesek-e a digitális nyomtatást ipari méretűvé fejleszteni? A válasz egy határozott „igen” lett, és 2013-ban már el is készült az első digitális nyomtatógép a CLASSEN baruthi gyárában.

Egy Egyedülálló Technológia Születése

Az első digitális nyomtatógép megépítése hatalmas technológiai ugrást jelentett. A 120 nyomtatófejjel, 32 tintaszállító rendszerrel és nagy pontosságú szállítórendszerrel felszerelt gép akár 25 méter/perc sebességgel képes dekorokat nyomtatni. A nyomtatási folyamat során az egyszínű papírt a HDF-hordozólemezre helyezik, majd egyetlen átmenet során rákerül a dekoratív minta. A nyomtatás után a lemezeket bevonó rendszerekbe továbbítják, ahol préselik és laminált padlólapokká vágják őket.

Ez az egyedülálló technológia lehetővé tette a CLASSEN számára, hogy kis mennyiségekben is kiváló minőségű, exkluzív laminált padlókat gyártson, rugalmasan és költséghatékonyan. A digitális nyomtatás egyedi előnyei közé tartozik, hogy a minták bármikor módosíthatók, áthelyezhetők vagy elforgathatók, így a dizájn variációk sokkal változatosabbak lettek, mint az analóg nyomtatás esetében.

Az Ügyfelek Szolgálatában

A digitális nyomtatás bevezetésével a CLASSEN nemcsak a termékek minőségét emelte új szintre, hanem az ügyfelek igényeire is jobban tudott reagálni. A kis tételben (akár 500 m² alatt) rendelhető egyedi dizájnok, a rövid átállási idők és a rugalmas gyártási kapacitás mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a CLASSEN a piacon gyorsan reagálhasson a trendekre. Az olyan felületi hatások, mint például a faerezet vagy kőminták, most még pontosabban illeszkednek a látványhoz, a szinkronpórus technológiának köszönhetően pedig a nyomtatás és a felület tapintása tökéletes összhangba került.

A Digitális Nyomtatás Jövője

A CLASSEN 2013 óta folyamatosan fejleszti digitális nyomtatási technológiáját. 2020-ban átlépték a 100 millió négyzetméter digitálisan nyomtatott laminált padló határát, ami világszinten is egyedülálló teljesítmény. A technológia továbbra is fejlődik: ma már a nyomtatófejeket házon belül tudják tisztítani és karbantartani, ami jelentősen csökkentette a fenntartási költségeket és a leállási időt.

A digitális nyomtatásra való áttérés nemcsak a technológiai innovációról szól, hanem arról is, hogy a CLASSEN miként tudta megvalósítani ügyfelei álmait, exkluzív és egyedi padlóburkolatokat biztosítva számukra. A technológia lehetővé tette, hogy korábban elképzelhetetlen dizájnokat és variációkat hozzanak létre, amelyek ma már alapvető részei a vállalat kínálatának.

A CLASSEN nem áll meg itt: folytatja a digitális nyomtatási technológia fejlesztését, és továbbra is befektet a jövőbe, hogy fenntartsa vezető szerepét az innovációban és a fenntartható padlóburkolatok piacán.

Összegzés

A CLASSEN úttörő szerepet játszik a digitális nyomtatás kifejlesztésében, és sikeresen bevezette azt az ipari laminált padlógyártásban. A digitális technológia nemcsak nagyobb rugalmasságot és változatosságot biztosít az ügyfelek számára, hanem forradalmasította is a padlóburkolat dizájnok világát. A CLASSEN csapata büszke arra, hogy a világ első digitális nyomtatási technológiával ellátott laminált padlóit készíti, és folyamatosan fejlődik annak érdekében, hogy a jövőben is az innováció élvonalában maradjon.

További bejegyzéseink

Rajzpályázat

Rajzpályázat általános iskolás gyerekek számára. Rajzolja le a Hubert parketta laminált-vízálló laminált...